Quiverté vrijwel energie neutraal

Bij Quiverté Beveiligingen streven wij ernaar om ons bewust te zijn van energieverbruik. Door een aantal ondernomen stappen proberen wij dit verbruik zo veel mogelijk te verkleinen en/of te compenseren. Inmiddels is Quiverté vrijwel energie neutraal.

Zonne energie

In de afgelopen jaren heeft Quiverté een aantal zonnedaken aangelegd om zoveel mogelijk energie op te wekken ter compensatie van het energieverbruik van het kantoorpand en de serviceauto’s. Daarnaast is onze eerste energie neutrale auto in bestelling, een auto rijdend op zonne energie.

Op dit moment hebben wij (verspreid over verschillende daken) totaal 25 KW piek vermogen aan zonnepanelen liggen. Dit is goed voor een jaarlijkse opbrengst van ca 25.000 KWh. Hiermee wordt het volledige energieverbruik van ons kantoorpand en drie serviceauto’s gecompenseerd.

In februari 2018 heeft Quiverté een auto op zonnepanelen besteld. Deze auto, de Solomotors  Sion, rijdt op zonne energie, en is bedekt met zonnecellen. De zonnecellen wekken dagelijks genoeg energie op om 30 kilometer mee te rijden. Voor verdere afstanden kan de Solarcar Sion ook via een stekker worden opgeladen. De verwachting is dat de auto in 2019 wordt opgeleverd.

Energiebesparingen

Wij werken zoveel mogelijk regionaal. Met behulp van een routeplanning gebaseerd op postcodes rijden wij bovendien zo efficiënt mogelijk waardoor het aantal reiskilometers beperkt blijft. Dit is beter voor het milieu en verlaagt ook de voorrijkosten tot een minimum.

Tot slot kiezen wij voor de meest energiezuinige apparatuur bij het installeren van beveiligingssystemen. De eigenaar heeft hierdoor amper meer stroomkosten en bij vervanging van bestaande apparatuur wordt het energieverbruik zelfs minder dan voorheen. Door deze energiezuinige systemen kunnen ook de noodvoeding accu’s zo beperkt mogelijk blijven.