Internet of Things in beveiliging

Internet of Things is de ontwikkeling waar apparaten in verbinding staan met internet en zo onderling kunnen communiceren. Dit maakt het voor de apparatuur bijvoorbeeld gemakkelijker om hun functioneren te optimaliseren zonder menselijke tussenkomst. Een voorbeeld hiervan is een slimme thermostaat. Een ander veelvoorkomend voorbeeld van Internet of Things zijn de smart homes, waarbij het gehele huis met de telefoon of tablet te bedienen is.

Het is eenvoudig om ook uw leefomgeving te optimaliseren met behulp van Internet of Things. De centrales met IP aansluiting die Quiverté Beveiligingen gebruikt zijn hier bij uitstek geschikt voor. Met deze centrales kunnen honderden sensoren / aktoren gekoppeld worden met het internet en via een speciale app bediend worden. Ook KNX modules zijn hierop  aan te sluiten of uit te lezen.

Internet of thingsOok de beveiliging van uw woning of bedrijfspand kan zo worden beheerd. Bij alarmmeldingen of gebeurtenissen kan er een push bericht worden verstuurd naar uw smartphone. Via uw smartphone (Android en Apple) of Windows en de Mysmartcontrol applicatie kunt u de beveiliging beheren en aansturen.

Kijk ook hier voor het beheren van uw camerabewaking.